Het Studiehuis2021-02-22T17:45:16+01:00

Het voelt als thuis

Voor de student

Te veel toetsen en te weinig tijd? Blijven die moeilijke opgaven van wiskunde je maar achtervolgen?

Wij begrijpen dat je soms een drempel ervaart in werk voor school. Want hoe maak je nu een planning die haalbaar is? En wie zorgt ervoor dat je zonder moeite je huiswerk kunt maken, en op deze manier ook opdrachten begrijpt waar je zelfstandig niet uitkomt? Voor al die vragen ben je welkom bij ons.

Ons doel is je te helpen met het plannen van je huiswerk en het uitleggen van stof die jij lastig vindt. Samen verdelen we je leerwerk in kleine stapjes zodat jij op je toetsen een voldoende haalt. Maar wat we vooral ook willen is je laten ervaren dat leren leuk is!

‘Ja, dat zal wel’, horen wij je denken.

‘Dat zal wel’ zien wij als een uitdaging! Wij laten je namelijk ervaren en beleven hoe leuk het is om succes te hebben. Daarbij gaat het niet alleen om een voldoende op die vervelende wiskundetoets, maar ook hoe fijn het is om relaxt naar school te gaan omdat jij je huiswerk tiptop op orde hebt.

Op school wordt het interessanter en let je automatisch beter op, wanneer jij je huiswerk klaar hebt. Want zeg nu eerlijk, dan ben je eigenlijk wel benieuwd of je het goed gemaakt hebt.

Natuurlijk begrijp je wel eens iets niet, logisch toch? Maar welke vraag stel je aan je docent? Ook daarmee helpen we je.

Een middag in ons huiswerk(t)huis

Hoe ziet een middag in Het Studiehuis eruit?

Dat mag je voor een groot deel zelf bepalen. Natuurlijk hebben wij regels, want we hebben immers een gezamenlijk doel!

Wees welkom!
Iedere middag staan de deuren voor je open in ons gezellige huiswerk(t)huis in hartje Heerenveen. Neem gezellig plaats aan onze stamtafel en geniet van je cappuccino. Of drink je liever thee?  Samen bekijken we wat je op dat moment nodig hebt en wat je die middag wilt bereiken.

Het is belangrijk dat je tussendoor ontspant, dus check gerust even je instagram of snapchat. We bieden je ook een alternatief met een poolbiljart en een dartbord. Omdat ons huis middenin het centrum staat, kun je ook even snel voor een boodschap de deur uit. Zolang jij je aan ons gemaakte afspraken houdt, vinden wij alles prima!

Waar en hoe werk jij het liefst?
We hebben verschillende soorten werkplekken gecreëerd. Natuurlijk mag je werken aan de stamtafel, maar lees gerust ook wat theorie door op een chillplek. Soms is het ook fijn om voor die ene taak waar je even gefocust aan wilt werken, zonder afleiding te werken op een stiltewerkplek. Ook zijn er overlegruimtes waar we samen aan de slag kunnen voor een overhoring of extra uitleg. Je ziet het, je hebt volop keuzemogelijkheden!

Tijd om naar huis te gaan
Het maakt niet uit of je nu een hele middag bij ons bent of maar een uur. Klaar is klaar. Maar dan ben je ook echt klaar. Met een prachtig geprint verslag of alle Franse woordjes in je hoofd gestampt kun jij extra genieten van je vrije tijd thuis en … geen gezeur van je ouders meer! Dat is extra lekker chillen toch?

Wat is jouw talent?
Daarnaast kijken we ook alvast een beetje naar de toekomst. Heb jij al nagedacht over je vervolgopleiding of studiekeuze? Als je dat helder in beeld hebt, kan dat ook een stimulans zijn om je vakken te halen. Ze krijgen dan meer betekenis omdat je er het belang van inziet.

Kijk bij aanbod wat wij voor jou kunnen betekenen. Kom je kennismaken? Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?
Kom vooral gezellig langs in Het Studiehuis!

Voor de ouders

Waarom Het Studiehuis?

We gaan ervan uit dat u uw kind wilt ondersteunen in zijn of haar schoolcarrière. Dat is voor ouders niet altijd even eenvoudig. Wij helpen met plannen-, structureren-, maken- en leren van huiswerk. We doen dit op een ontspannen en effectieve manier, die aansluit bij pubers en adolescenten.

Is Het Studiehuis een goede studieplek voor mijn kind?
Wij begrijpen dat het niet altijd even eenvoudig is uw kind de juiste begeleiding te geven tijdens zijn of haar schoolcarrière. Hoe goed uw bedoelingen en adviezen ook zijn, uw puber ziet het vaak als gezeur. ‘Bemoei je er niet mee’ wordt al snel het credo, waarmee een impasse snel bereikt is.

Het puberbrein heeft begeleiding nodig
De zorg om uw kind bij zijn of haar huiswerk te begeleiden is terecht. Uit talloze onderzoeken blijkt dat het voor jongeren tot 25 jaar lastig is om prioriteiten te stellen en structuur aan te brengen. Deze vaardigheden, de zogenaamde executieve functies, zijn nog volop in ontwikkeling in het puberbrein. Tegelijkertijd zijn deze vaardigheden juist essentieel tijdens de schoolcarrière. Bij het ontbreken van de juiste begeleiding liggen mislukking en demotivatie al snel op de loer.

Het Studiehuis stimuleert!
En daar komen wij in beeld! Wij hebben kennis over de ontwikkeling van de executieve functies en hoe deze te stimuleren. Zelfstandig werken en plannen moet je leren, zeker als puber. Wij doen dit op een ontspannen en effectieve manier die aansluit bij pubers en adolescenten. Zo beschikken wij over een eigen planningssysteem waarin we samen met de leerling het leerwerk verdelen in kleine, overzichtelijke stapjes. Tussen het werken door is er ook tijd voor ontspanning én een alternatief voor de mobiele telefoon!

Het Studiehuis is er voor uw kind!
Het Studiehuis zorgt ervoor dat uw kind:

·   Succes ervaart en daarmee een positievere houding ontwikkelt richting leren
·   Het huiswerk op tijd af en geleerd heeft
·   Weet wat belangrijke aspecten van een les op school zijn en daardoor gerichter is
·   Na een dag op Het Studiehuis lekker kan chillen, sporten etc… kortom vrij zijn.
·   Begeleid wordt bij taken die verwacht, maar nog niet beheerst worden
·   Geen zorgen meer ervaart over het huiswerk

Extra: Studenten van Het Studiehuis krijgen voor de kernvakken een inlogcode voor Google Classroom welke gevuld is met instructievideo’s. Deze zijn speciaal gemaakt voor Het Studiehuis. Dit scheelt bijles. Mocht het toch nodig zijn om bijles te volgen, dan zoekt Het Studiehuis naar een oplossing.

Henderika van der Schaar
Henderika van der SchaarDocent
Iedereen leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Dat is heel normaal. In de afgelopen jaren heb ik gezien dat de focus van scholieren meestal op een totaal ander vlak ligt dan wat wij, als ouders en de school van hen verwachten. Problemen met leren ontstaan dan ook vaak doordat leerlingen moeite hebben met het bijhouden van huiswerk en het plannen van toetsen. We kunnen en mogen echter niet van jongeren verwachten dat ze dit zelfstandig kunnen. Het is mijn passie om jongeren daarbij te ondersteunen.
Als moeder van twee volwassen kinderen en een puber van bijna 15 jaar heb ik de nodige ervaring met problemen waar pubers mee te maken krijgen. Als professional sta je er toch wat relaxter in. Dat is mijn motivatie voor het oprichten van ‘Het Studiehuis’ in Heerenveen. Samen maken we er een succes van!
Ik hoop je snel eens te zien in Het Studiehuis.
Nynke van der Werf
Nynke van der WerfOrthopedagoog
Ik ben Nynke van der Werf. Al jaren werk ik met kinderen en jongeren. Het geeft me energie om jullie vooruit te helpen met als doel dat je het zelfstandig kunt doen. Als orthopedagoog heb ik de nodige ervaring in en kennis over leer- en onderwijsproblemen.
Door onder begeleiding je huiswerk te maken in een huiselijke sfeer zul je gaan ervaren dat je het kan, het zelfs leuk kan zijn en kom je met een goed gevoel op school. Thuis heb ik twee tieners van 15 en 16 jaar en twee honden, nou ja….hondjes. Je gaat ze zeker nog ontmoeten! Nu zul je misschien denken ‘dat klinkt meer als een hobbyclub dan als een studiehuis’…..maar niks is minder waar! Ik ben gedreven, maak gebruik van een professionele en effectieve werkwijze en zie het als een uitdaging jou te begeleiden!
Ben je nieuwsgierig; kom gerust een keertje proefdraaien! We zien je graag voor een cappuccino.

De gezelligste en meest behulpzame ‘huiskamer’ voor het maken van je huiswerk.